De kläder du använder när du tränar eller utövar en sport kan påverka prestationen en liten del. Men kläderna är som viktigast för att du ska känna dig bekväm. Det är även viktigt att du väljer kläder som är funktionella och passar bäst för den träningsform du utför.

Om du sysslar med aktiviteter som fjällvandring och liknande kan friluftskläder vara ett bra alternativ. Eftersom vandringar innebär långa sträckor genom natur och olika temperaturer är det bra med kläder som är utformade för just detta. Det finns ett bra utbud med friluftskläder som passar både stora som små.

Funktionskläder

Om du svettas mycket under träningen rekommenderas det att du väljer kläder som kan andas. Funktionskläder anses vara ett av de bästa alternativen eftersom de inte suger upp svett och håller lite längre jämfört med bomullskläder. Om du tränar hårt kommer kläderna nötas lite snabbare och funktionskläder är då bäst.

Tränar du utomhus kan det vara bra att du klär dig i flera lager, eller åtminstone två lager. Se dock till att du väljer kläder som andas ordentligt. De leder bort all fukt från din kropp, vilket förhindrar att du blir blöt och/eller kall.

Träningskläder till damer

Många damer väljer gärna träningskläder som är snygga. Det är väldigt lätt att vi blir påverkade av reklam som visar snyggare träningskläder. Men det allra viktigaste är att kläderna du väljer är bekväma. Det kan därför vara bra att du provar dig fram. För damer är en sport-bh ett av de viktigaste plaggen, förutom skorna. Den bör ge bra stöd samtidigt som den är bekväm och inte sitter för löst eller för hårt.

Träningskläder till herrar

Träningskläder för män innebär samma som för kvinnor, alltså att de bör vara bekväma samt funktionella. Oavsett om du ska styrketräna eller motionsträna bör du välja kläder som du lätt kan röra dig i och kläder som andas.

Välj rätt skor

Skorna du väljer för träningen är det allra viktigaste. Om du tränar på gymmet bör träningsskorna vara smidiga och sköna, men spelar du tennis kan du behöva en mer stabil sko. Du som springer rekommenderas välja en löparsko, de är nämligen både mjuka och stabila för dina fötter.

Eftersom alla fötter kan se väldigt olika ut är det viktigt att du provar flera skor för att hitta de som passar di bäst. Trots att du kan beställa på nätet är det smidigare att besöka en fysisk butik. På så sätt slipper du krångla med att skicka tillbaka skor som inte känns rätt.

galore