Träning är som de flesta vet bra för de flesta. Om du tränar regelbundet kommer du bli starkare och orka mer. Men du kan också råka ut för en del negativa effekter.

Ökad matbudget

Tränar du mycket kommer du också bli hungrigare. Du förbränner fler kalorier och måste då också äta fler kalorier, då gärna protein vilket ofta är dyrare än kolhydrater.

Sämre tandhälsa

Om du äter mer och framförallt oftare kan det påverka dina tänder. Se till att beställa hem olika produkter från https://www.sunstargum.com/se-sv/ som komplement till tandborstningen. Se till att inte bara göra rent ovanpå tänderna utan även mellan. Även om du äter hälsosamt med mycket frukt och fibrer kommer matrester fastna mellan dina tänder och riskerar att orsaka karies om du inte gör en insats för att upprätthålla din tandhälsa.

Risk för skador

Ha alltid en plan när du börjar träna. Om du går ut för hårt är det stor risk att din träningsovana kropp kommer reagera negativt på ökad belastning. Det gäller särskilt om du är överviktig. Se till att låta dina leder få tid att stärkas och bli mer vana vid träning innan du börjar köra hårt. I början kan det också vara klokt att prioritera “snällare” träningsformer som till exempel simning över löpning.

galore