Som aktiv inom en sport kan du behöva lägga ner mycket pengar på utrustning, transporter och mat. Olika sporter som tränar ens kondition, som fotboll, ishockey och löpning, kräver viktig utrustning för att de ska vara säkra att utöva. Här är det nödvändigt att investera rätt så att du undviker skador och har möjlighet att nå bästa möjliga prestationsnivå inom din valda sport.

Hos Diamantbrev kan du sälja diamanter och guld säkert, enkelt och kostnadsfritt. Många har värdefulla ägodelar som ligger hemma och inte används, som arv från tidigare släktmedlemmar. Genom att sälja arvgods via Diamantbrev kan du snabbt få pengar på kontot som du kan investera i sportutrustning och näringsrik mat för att uppnå bättre sportprestationer.

Dyrt att idrotta

Att idrotta kostar generellt sett mycket pengar, även om priserna varierar beroende på sport. Idrottsföreningar för barn och ungdomar brukar försöka hålla nere kostnaderna genom att låna ut matchdressar till spelarna. Innebandyspelare behöver en t-shirt och en matchtröja när de spelar. De måste också köpa en klubba som kostar mellan 300 och 1700 kronor. Spelare i fotbollsföreningar använder benskydd, skor och träningskläder, vilket vanligtvis bekostas av spelarna själva. Matchtröja och bollar brukar föreningen stå för, men kostnader tillkommer också för spelarna vid övernattning på cuper.

Finansiering via fonder

Foderpriserna har ökat mycket på grund av bortregnade och borttorkade skördar, vilket i sin tur beror på ett allt mer instabilt klimat. Dessa ökande kostnader har gjort det dyrare att rida på ridskola. För att kunna fortsätta ha råd med barnens fritidsintressen väljer många att söka pengar ur fonder, vilket kan göra stor skillnad för privatekonomin. Skånes Ridsportförbund driver “Fonden”, där ett tiotal klubbar i länet deltar. Här kan medlemmarna söka pengar och få halva sin ridavgift betald. Fonden är viktig för barnen som går på ridskola, då de kan fortsätta med sitt fritidsintresse utan att det försämrar familjens ekonomi.

galore