Många har turen att bo nära gym, skogar, träningsbanor, träningslokaler och annat som gör det enkelt att komma ut och träna. Men de flesta har inte riktigt den lyxen. Då är det oftast bilen som gäller. Läs vidare för tips på vad du bör tänka på när du ska köpa bil för träning och sport.

För att hålla det ekonomiskt är det alltid smart att köpa bil begagnat. På Holmgrens bil hittar du personbilar, suvar, laddhybrider och mer till överkomliga priser. Holmgrens bil har bilhallar runtom hela Sverige och säljer både nya och begagnade fordon. De har ofta kampanjer och erbjuder olika betalningslösningar plus privatleasing. Där är ett bra ställe att börja bilsökandet på!

Bil för sporter med mycket utrustning

En SUV är perfekt om du har mycket och/eller värdefull utrustning. Oavsett om det gäller fiskeutrustning, golfklubbor eller skidor kan en bra och rymlig SUV vara fullt tillräcklig. Ska du köra runt på barnens fotbollskompisar till träning kanske en med fler säten är värt att investera i.

Vill du spara in på bränslekostnader och samtidigt göra miljön en tjänst så är en laddhybrid värd att undersöka. Så länge du underhåller laddhybriden på ett korrekt sätt kan den hålla i flera decennier.

När du ska ut och springa

Om du inte utför en “materialsport”, kanske SUV är lite överflödigt. I alla fall om du inte behöver en större bil i några andra sammanhang. Är det mest träningskläder och kanske skor du ska köra runt på räcker en liten, billig och bensinsnål bil gott och väl. Då kan du enkelt ta dig ut på din favoritlöpbana i skogen eller var det nu kan vara, utan att behöva betala allt för mycket. Om du köper en mindre bil, så fundera dock på om du inte senare kommer ha behov av en större bil – då är det tråkigt om du precis köpt en ny fin bil som du behöver sälja för att uppgradera.

galore