Något som är väldigt viktigt för hälsan är att motionera regelbundet. Det gör att kroppen känns piggare, att hjärtat får jobba och att lungorna får behålla och förbättra sin kapacitet. Dock man måste kombinera sin motion med att äta bra för att det ska få optimal effekt. Med det inte sagt att man aldrig ska få äta en påse chips eller en påse godis på helgen. Motionerar man bra har man även “råd” att unna sig lite av det goda då och då.

Hur påverkar coronaviruset träningen?

I dagsläget med coronaviruset på alla löpsedlar så är det svårare att träna. En del gym har stängt och det är även säkrast att hålla sig innanför husets eller lägenhetens väggar. Men hur ska man då kunna motionera, kanske du tänker? Det behöver du inte tänka längre för det finns faktiskt många sätt du kan träna på utan att lämna hemmet eller trädgården. Läs vidare så ska du få ett par exempel.

Så tränar du hemma

Som nämnt ovan, finns det många sätt att träna där hemma, både kondition och styrka.

För de som har hus och trädgård är förutsättningarna väldigt bra för att kunna sköta träningen. Visst, att gå runt huset 50 varv är varken lika roligt eller ger lika många intryck som att gå i en skog eller längs olika miljöer, men det fungerar. Träningen blir densamma. Så i med ett par hörlurar och sen kommer det gå bra. Vill du ha mer koll på din träning kan du välja bland ett stort utbud av smartklockor här som kan göra att du kan få bättre koll på din träning och dess olika parametrar.

För de som bor i hus med våningar kan det även vara en bra, om än kanske lite högljudd, träning att springa i trappor. Det är som sagt bara en själv som sätter gränserna.

Bor man i lägenhet är utbudet av träningsaktiviteter genast mycket färre, men de finns! Man kan exempelvis införskaffa ett gång- eller löpband, en motionscykel eller en crosstrainer. På så sätt kan du enkelt utföra din träning i hemmet, kanske samtidigt som du tittar på din favoritserie på tv. Även yoga och pilates fungerar bra att göra hemma, det enda som egentligen krävs är en matta att utföra övningarna på. Övningarna hittar du dessutom enkelt på internet. När det gäller ovanstående maskiner, så finns det sådana i många bra format som exempelvis löpband man kan montera ner och lägga under sängen och motionscyklar som kan fällas ihop och placeras i garderoben.

Så det finns inga ursäkter för att inte motionera. Det mesta handlar om vilja och man tränar ju inte bara för att det ska vara kul, man måste även ha sin kropp i åtanke. Man har trots allt bara en.

galore