Är du en av de få som inte har provat på att spela padel än? Då bör du testa. Padel har idag gått och blivit riktigt populärt. Det byggs fler och fler hallar, då det är fullbokat majoriteten av tiden i många av de hallar som existerar här i Sverige. Oavsett om du har bollkänsla, spelat tennis eller om du inte har något av det så kommer du att kunna lära dig spela padel fort. Det är enkelt att utöva och fungerar utmärkt som träningsform för dig som vill höja pulsen samt förbränna kalorier.

Enkelt att utöva

För det första så är padel riktigt enkelt att utöva. Jämfört med till exempel tennis är det betydligt lättare. När du spelar padel är ni antingen två eller fyra spelare. Banorna är olika stora beroende på det. Det är egentligen sedan bara att boka en bana, hyra eller köpa padelracket och köpa några bollar så är det fixat. Det kan vara bra att boka en bana i förtid då det ofta är fullbokat.

En stor fördel med padel är också att du inte behöver ha den absolut bästa fysiken för att kunna vara duktig. Det gör att det blir lättare för fler att utöva sporten och samtidigt kunna känna sig duktiga. Vill du däremot träna hårt så kan du förbränna lika mycket eller mer än vad intervaller på ett löpband skulle göra. Det kan du styra själv, beroende på hur mycket du rör dig och vilket motstånd du har såklart.

Pulshöjande

Vill du få upp pulsen ordentligt är padel också en perfekt sport även för det. Du kommer att kunna förbränna en hel del kalorier och få upp pulsen ordentligt om du vill. Har du en pulsklocka bör du hålla koll på pulsen under tiden du spelar padel, så kommer du se att pulsen stiger rejält flera gånger under spelets gång. Om det går att se hur många kalorier du förbränner kommer du även se att det är en hel del som förbränns.

Förutom att du förbränner kalorier och höjer pulsen när du spelar padel kommer du även kunna dra nytta av en hel del andra bra effekter. Du kommer till exempel få göra en hel del korta, explosiva löpningar, vilket tränar dina snabba starter. Du kommer att göra riktningsförändringar, vilket är väldigt bra träning för stabiliteten i benen och ett sätt för dig att bli smidigare på. I vissa fall kommer du att hoppa, vilket är bra för spänsten. Sedan kommer du såklart att träna armarnas uthållighet och i viss mån styrka då det är med armarna du slår bollen. Spelar du padel kommer du att få en väldigt allsidig träning som samtidigt är väldigt rolig att utöva.

galore