Den som inte kan ta sig till ett gym kanske någon gång har funderat på att träna hemma. Att använda kroppen som belastning, kommer inte att räcka för den som vill styrketräna på allvar. Det kan vara svårt att köpa tillräckligt med hantlar och annan utrustning för att kunna utveckla sin fysik. Det finns dock en enkel lösning, och det är att träna med pull-ups och dips.

Pull-ups

Man kan fästa en stabil pull-up-stång i en dörrpost och häva sig uppåt. Denna övning är perfekt för att utveckla överkroppens muskler. Det är viktigt att man fäster stången korrekt så att den tål belastningen. Man kan även avsluta passet med att träna armarna med en tyngre hantel. På så vis utvecklas exempelvis bicepsmusklerna på ett effektivt sätt. Man kan utföra ett så kallat superset, där man växlar mellan pull-ups och träning med hantlar.

Dips

Dips är det perfekta komplementet till pull-ups. Man kan göra dessa mellan två stabila stolsryggar eller andra ytor dör man får plats. Träning genom att göra dips, aktiverar främst tricepsmuskulaturen och bröstmusklerna. Kompletterar man även med armhävningar, så har man alla förutsättningar att få en bra fysik.

galore