Vill du bygga muskler krävs det mat för att åstadkomma detta. Det säger sig självt, att det behövs byggmaterial för att bygga någonting. Men maten är sällan den hämmande faktorn, när träning inte ger resultat. Oftast är det frågan om en dålig balans mellan träning, vila och kost.

Vila kan ge mer resultat

Den som har uteblivna resultat i gymmet, kan faktiskt få bättre resultat genom att vila mer. Detta stämmer ofta in på dem som tränar relativt mycket (5-7 dagar) varje vecka. Genom att vila och trappa ned träningen så tillåter man kroppens naturliga hormoner att stabilisera sig och resultatet kan komma snabbt. Vilan tillåter även kroppens vätskenivåer att återgå till de normala.

Variation

Kör man samma träningsrutiner år ut och år in, blir det snart inte stimulerande nog för kroppen att bygga mer muskelmassa. Det här är allmänt känt bland kroppsbyggare, som ständigt byter sina rutiner. I ett gym finns ofta mängder av olika redskap som tränar samma muskelgrupper, det gäller att vara kreativ.

Äta direkt efteråt

Den som vill boosta träningen ytterligare kan prova att äta något direkt efter träningspasset. En variant kan även vara att påbörja intagande av proteiner med en proteindryck redan under träningspassets sista del.

galore